Η Fedora.... και ο παππούς!





Η "Fedora" είναι μια ταινία του 1978. Πρόκειται για δράμα γαλλογερμανικής παραγωγής του 1978 σε σκηνοθεσία του Billy Wilder. Πρωταγωνιστούν ο William Holden  και η Marthe Keller.
Περιγράφει την ιστορία μιας διάσημης ηθοποιού που διατηρεί τη νεανική της ομορφιά, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της. Ζει απομονωμένη στη βίλα της στην Κέρκυρα, όταν την επισκέπτεται ένας παραγωγός του Hollywood για να την πείσει να παίξει την Άννα Καρένινα. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι ζει ουσιαστικά αιχμάλωτη εκεί, από τον πλαστικό της χειρούργο και την Πολωνέζα κόμισσα Sobryanski. Δυο εβδομάδες μετά ο παραγωγός πληροφορείται την αυτοκτονία της ηθοποιού και κατηγορεί την κόμισσα και το γιατρό. Όμως τελικά η πραγματική Fedora  είναι η κόμισσα και αυτή που αυτοκτόνησε ήταν η κόρη της, Αντωνία,  η οποία την υποδύονταν από τότε που το πρόσωπο της ηθοποιού παραμορφώθηκε από τις πλαστικές. Η Αντωνία όμως ερωτεύτηκε έναν συμπρωταγωνιστή της σε μια ταινία και προκειμένου να προστατευτεί το μυστικό, την νάρκωναν και την κρατούσαν αιχμάλωτη στη βίλα, μέχρι που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία....
(http://www.imdb.com/title/tt0077539/?ref_=sr_1)



Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με τη Λευκάδα.....
Έχει, γιατί τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Νυδρί, τη Μαδουρή (η βίλα της Fedora) ( και στην Κέρκυρα).
Και όχι μόνο αυτό , αλλά έχει σχέση και με τον παππού και τη βάρκα μας!
Σε μια από τις σκηνές της ταινίας, ο παππούς "υποδύεται" τον βαρκάρη που περνά τον πρωταγωνιστή στη Μαδουρή......  Το βιντεάκι που ακολουθεί έχει σκηνές γυρισμένες στο Νυδρί και τη Μαδουρή. Ο παππούς και η βαρκούλα μας είναι στην πρώτη σκηνή! 


Είναι συγκινητικό να βλέπεις τον παππού έστω και για λίγα δευτερόλεπτα!

Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου