Πανηγύρι .... όπως στη Λευκάδα.

Η Κέρκυρα έχει τον Άγιο Σπυρίδωνα, η Κεφαλλονιά τον Άγιο Γεράσιμο, η Ζάκυνθος τον Άγιο Διονύση.

Εμείς στη Λευκάδα πρωτοτυπούμε και έχουμε προστάτιδα και βοηθό μας την Κυρά Φανερωμένη, που με το μοναστήρι της με την υπέροχη θέα, προστατεύει την είσοδο του νησιού μας.
Και είναι η Κυρά μας, γιατί  όλες τις προστάτιδες μας στο νησί Κυρούλες τις λέμε, γιατί είναι δίπλα μας, κοντά μας, συντρόφισσες και μανάδες μας.

Γιορτάζεται λοιπόν η πολιούχος μας εντός και εκτός νησιού. Γιατί δε μπορούμε εμείς οι εκτός, οι ξενιτεμένοι υπό μια έννοια  να μην την τιμήσουμε όπως Της πρέπει.

Έτσι, για 39η χρονιά, ο πολύ δραστήριος σύλλογος των Λευκαδίων της Ηλιούπολης που φέρει το όνομα της ("Η Φανερωμένη"), ανέλαβε για άλλη μια φορά να μας φέρει όλους κοντά με αφορμή τη γιορτή Της.


Έτσι μας προσκαλεί όλους την 

 Κυριακή 31 Μαΐου 2015

στις 7 το απόγευμα στον Ι.Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Ηλιούπολη στον Μέγα Εσπερινό, Αρτοκλασία και  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.

Στη συνέχεια, στις 9 το βράδυ μας περιμένει στον υπαίθριο χώρο του "Λευκαδίτικου Σπιτιού" (Εθνάρχου Μακαρίου, Αθηνοδώρου & Ίωνος), στο Λευακδίτικο πανηγύρι.
Εκεί με τη μουσική υπόκρουση της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής ΕΠΤΑΣΗΜΟ και του Εάγγελου Τσιαμπά, θα διασκεδάσουμε και θα χορέψουμε, όπως στα πανηγύρια στη Λευκάδα μας.

Φυσικά η χορευτική ομάδα του Συλλόγου θα δώσει δυναμικό παρόν στην εκδήλωση ανοίγοντας τον χορό.



Ας μη χάσουμε την ευκαιρία να βρεθούμε ξανά ...εκεί στα ίδια μέρη!

Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου