"Ανταμώματα Αθηνών"

Μια όμορφη εκδήλωση που έφερε για μια ακόμα φορά εμάς τους Λευκαδίτες που ζούμε εκτός, κοντά στο νησί που τόσο μας λείπει, έγινε στο κέντρο της Αθήνας, στην όμορφη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών με θέα το Λυκαβηττό.




Συνεργάστηκαν γι΄αυτήν η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών και ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων "Η Φανερωμένη".



Μας ταξίδεψαν σε μουσικά μονοπάτια,  με παλιές αγαπημένες μελωδίες, ο Λευκαδίτης μουσικοσυνθέτης και βιολιστής Παναγιώτης Φίλιππας και οι συνεργάτες του οι οποίοι αφιλοκερδώς πήραν μέρος στην εκδήλωση.





Κίνηση και χρώμα έδωσε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου της Ηλιούπολης, που χόρεψε λευκαδίτικους χορούς φορώντας τις μοναδικές φορεσιές του νησιού μας.










Την εκδήλωση άνοιξαν ο πάντα χαμογελαστός και φιλόξενος κος Αθανάσιος Μελάς (πρόεδρος της ΕΛΜ) και ο κος Ευάγγελος Γεωργάκης (πρόεδρος του Συλλόγου της Ηλιούπολης).

Το Απολυτίκο της Πεφανερωμένης από τον ιεροψάλτη Δημήτρη Βερύκιο, συγκίνησε τους παρευρισκομένους, αφού μας "μετέφερε" στο μοναστήρι της "Κυράς" με την καταπληκτική του θέα!

Οι μουσικοί που πήραν μέρος:
Μπάμπης Αθανασόπουλος - κιθάρα/τραγούδι
Αιμίλιος Μπαλντάς - πιάνο
Κων/νος Χατζηδάκης - φυσαρμόνικα/κιθάρα
Γιώργος Αλιφραγκής - ακορντεόν
Δήμητρα Μπουλούζου - βιολί/τραγούδι
Διονύσης Γεωργούλας - μπουζούκι/κιθάρα
Τάσος Κουνέλης - τραγούδι/κιθάρα
Παναγιώτης Φίλιππας - βιολί/μαντολίνο


Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία για όσους ζουν εδώ στη μεγάλη πόλη και βλέπουν τη Λευκάδα μας λίγο.  Είναι μια αφορμή να αισθανθούμε λίγο ότι είμαστε εκεί, έστω με το νου, με την καρδιά.


Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου