Παρουσίαση λευκαδίτικων ντοκιμαντέρ νέων δημιουργών στο ΛΑΟΠΟΛΙΣΟ ΛΑΟΠΟΛΙΣ ξεκίνησε  μόλις πριν από ενάμιση μήνα τη λειτουργία του και έχει ήδη μπει δυναμικά στην τροχιά της διοργάνωσης πολύ σημαντικών εκδηλώσεων για τους Λευκαδίτες της Αττικής και όχι μόνο.

Αυτή τη φορά η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς παρουσιάζει κομμάτια της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας, μέσα από τη δημιουργική ματιά δυο νέων ανθρώπων που αγαπούν και στηρίζουν με τη δουλειά τους τον τόπο τους.

Για πρώτη φορά στην Αθήνα θα παρουσιαστούν και θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: 
  • "Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη"
     Σε σκηνοθεσία Νίκου Καββαδα – Δημήτρη Ε. Σολδάτου
  • ο κάστρο της Αγίας Μαύρας, από το 1300 μέχρι σήμερα"
     Σε σκηνοθεσία Μάρκου Σφέτσα
  •  "Fritz Berger: Ο φωτογράφος των αναμνήσεων"
     Σε σκηνοθεσία: Νίκου Καββαδά – Δημήτρη Ε. Σολδάτου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στον Πολυχώρο του ΛΑΟΠΟΛΙΣ (Αγίου Βασιλείου 83, Άγιος Δημήτριος - Μπραχάμι).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ, Μάρκος Σφέτσας και Νίκος Καββαδάς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα συζητήσουν με το κοινό.


Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου