Tasting Lefkada - Μια πρωτότυπη γευστική ιδέα

Μια υπέροχη ιδέα που μοσχοβολάει φρεσκομεγειρεμένο φαγητό.
Ένας υπέροχος χώρος που αποπνέει αυτό που λέμε κλασική ελληνική φιλοξενία.
Δυο υπέροχες κυρίες που με το χαμόγελό τους υποδέχονται τον επισκέπτη τους και τον μυούν στις μοναδικές γεύσεις της Ελλάδας, τις εξαιρετικές γεύσεις της Λευκάδας μας. 


Το εκπληκτικό φαγητό της μαμάς Μαρίας από το Δράγανο, αποφασίστηκε ότι έπρεπε να γίνει γνωστό και εκτός οικογένειας. Και όχι μόνο η γεύση του, αλλά και τα μυστικά της μαγειρικής της και ο πλούτος της Λευκαδίτικης γαστρονομίας.

Η Νίκη, η κόρη της, έψαξε και βρήκε το πώς, κάνοντας πράξη μια πρωτότυπη ιδέα: "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί Ελληνικές και Λευκαδίτικες συνταγές, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά με τον τρόπο που οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας το έκαναν".

Γιατί καλές οι γκουρμεδιές, αλλά σαν το φαγητό της μαμάς δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ!



Έτσι δημιουργήθηκε το Tasting Lefkada. 

Προτάθηκε σαν ιδέα στο πρόγραμμα Νεοφυής Επιχειρηματικότητα, και εγκρίθηκε ως πολιτιστική δράση, καθώς αυτό ακριβώς κάνει, προωθεί την κουλτούρα της γαστρονομίας της χώρας μας, του νησιού μας σε επισκέπτες "ψαγμένους" που αναζητούν κάτι περισσότερο στις διακοπές τους, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. 

Σε έναν φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκάδας, η Μαρία και η Νίκη υποδέχονται τους επισκέπτες τους, (ζευγάρια, οικογένειες, παρέες) με ένα ποτήρι κρασί και κεράσματα για να σπάσει ο "πάγος" και σιγά σιγά με το ακαταμάχητο χαμόγελό και την ευγένεια τους, τους οδηγούν στον εκπληκτικό κόσμο της Λευκαδίτικης γεύσης. 



Τα υλικά, όλα έτοιμα, φρέσκα, πλυμένα, τα τεντζερέδια και οι πινιάτες (στη σύγχρονη μορφή τους) στη θέση τους και όλοι μαζί ξεκινούν αυτό το μαγικό ταξίδι στη γεύση που θα οδηγήσει σε ένα καθαρά οικογενειακό τραπέζι, όπως εκείνα τα παλιά τα κυριακάτικα, στο σπίτι της γιαγιάς ή της μαμάς, που τείνουν να εκλείψουν. Με τα ορεκτικά, τις πίτες, τις σαλάτες, το κυρίως, το γλυκό. Εκείνα τα τραπέζια που έλεγες "Ωχ, πως το βαριέμαι τώρα", αλλά φρόντιζες να μην κανονίσεις κάτι και το χάσεις, που έλεγες "δε θέλω άλλο, φτάνει", αλλά άφηνες να σου ξαναγεμίσουν το πιάτο. Που έτρωγες μέσα σε συζητήσεις κάθε είδους, που τα γέλια και οι μικροπαρεξηγήσεις ήταν μέρος του βασικού μενού και που στο τέλος έφευγες μετρώντας τις ημέρες μέχρι την επόμενη Κυριακή για να το ξαναζήσεις. Έτσι, ένα τραπέζι καθαρά οικογενειακό, με φροντίδα και αγάπη και όμορφες γεύσεις.

Οι επισκέπτες στο Tasting Lefkada, γεύονται αυτή την ιεροτελεστία του οικογενειακού τραπεζιού, μαθαίνοντας παράλληλα Ελληνικές και Λευκαδίτικες συνταγές, μυστικά γεύσης, υλικά και συνδυασμούς που οδηγούν σε αριστουργηματικά πιάτα. 





To Tasting Lefkada προσφέρει μια σειρά από "εργαστήρια μαγειρικής" που περιλαμβάνουν προσεκτικά επιλεγμένα μενού που μυούν τους επισκέπτες σε ένα διαφορετικό μονοπάτι εναλλακτικού τουρισμού που μας γεμίζει αισιοδοξία και μας πείθει ότι σαν νησί μπορούμε το καλύτερο.

Επιλέξτε από μενού καθαρά Λευκαδίτικο με ψάρι bianco, φακές Εγκλουβής, λαδόπιτα..., με κοκοτό μακαρονάδα, τυροκουλούρα, και γλυκό του κουταλιού ....
Επιλέξτε κλασικές ελληνικές γεύσεις όπως αυτή του μουσακά με χορταστική χωριάτικη σαλάτα ...
Αλλά και μενού για vegeterian.

Επίσης περιλαμβάνουν εργαστήριο ψωμιού και το πιο εκπληκτικό από όλα, ένα εργαστήριο αναζήτησης γεύσεων που ξυπνούν θύμησες, σκέψεις και συναισθήματα και οδηγεί στην παρασκευή μιας μοναδικής για τον καθένα πίτας που περιλαμβάνει τα υλικά επιλογής του, αυτά που έχουν νόημα για τον καθένα και που κλείνουν όλες τις αναμνήσεις του και τα συναισθήματά του.


Αναζητήστε το μοναδικό αυτό χώρο στην πόλη της Λευκάδας, στην οδό Τηλικράτη 1.

Η Μαρία και η Νίκη, πρόθυμες, ευγενικές και χαμογελαστές θα σας υποδεχτούν και θα σας οδηγήσουν σε ένα υπέροχο κόσμο γεύσης.
Επικοινωνία:
+30.6976166502
https://www.facebook.com/pg/tastinglefkada/photos/
https://www.instagram.com/tastinglefkada/
info@tastinglefkada.com
www.tastinglefkada.com



Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου