Το ανανεωμένο "Λευκάδα η πατρίδα μου"



Με πολύ μεγάλη χαρά θα ήθελα να σας παρουσιάσω τη νέα εμφάνιση του προσωπικού χώρου έκφρασής μου, του "Λευκάδα η πατρίδα μου".

Ένα ταπεινό blog που γεννήθηκε πριν 5 χρόνια και αποτέλεσε για μένα ένα είδος ψυχοθεραπείας σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Με αφορμή αυτό, ξεκίνησε και η ενασχόλησή μου με το νησί της καταγωγής μου, τη Λευκάδα. Ξεκίνησε η ανάγκη μου να γνωρίσω το παρελθόν και το παρόν του. Να αφουγκραστώ το μέλλον του. Να περιηγηθώ σε κάθε γωνιά του και να μάθω όσα περισσότερα από τα μυστικά του μπορώ.

Τη νέα του δυναμική, μινιμαλιστική εμφάνιση την οφείλω στον καλό μου φίλο Νικόλα Καββαδία, (FNK), έναν σεμνό άνθρωπο με πολύ καλή γνώση του αντικειμένου του, με εμπειρία, φαντασία και όμορφες δημιουργικές ιδέες. Πήρε στα χέρια του ένα προχειροστημένο blog και μου παρέδωσε ένα πανέμορφο δημιούργημα που εμπνέει θετικά τόσο τους αναγνώστες, θέλω να πιστεύω, όσο και τη δική μου προσπάθεια να εκφραστώ μέσα από αυτό με τα κείμενα και τις φωτογραφίες μου.

Η νέα του εμφάνιση λιτή, σε λευκό χρώμα, αναδεικνύει τον χαρακτήρα και τη δομή του με τον καλύτερο τρόπο.

Με μια μόνο ματιά, οι αναγνώστες έρχονται σε επαφή με μια σειρά από πληροφορίες και ευκολίες, όπως άμεση πληροφόρηση και μετάβαση στα τελευταία και δημοφιλή άρθρα του blog ή σε φιλικούς συνδέσμους και ιστολόγια, στην αρχειοθήκη για εύκολη περιήγηση στην μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και άμεση μετάβαση στα social media που την ολοκληρώνουν, μέσω των αντίστοιχων icons.

Το εύκολο στην χρήση βασικό του μενού παρουσιάζει πλέον μια ξεκάθαρη και πλήρη εικόνα των θεματικών βοηθώντας τον αναγνώστη να μεταβεί στο περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει. 

Επίσης δίνει στους αναγνώστες τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν άμεσα και εύκολα μαζί μου, μέσω email, σχολίων, ή μέσω των προσωπικών μου λογαριασμών στα social media συμβάλλοντας έτσι σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών.

Από τον φίλο και συνεργάτη μου Νίκο Καββαδά

Από τον φίλο και συνεργάτη μου Νίκο Καββαδά

Από τον φίλο και συνεργάτη μου Νίκο Καββαδά
Στο "Λευκάδα η πατρίδα μου" θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα κειμένων. Από παιδικές αναμνήσεις και παραμύθια ψυχής μέχρι προσωπικές απόψεις, ρεπορτάζ εκδηλώσεων και ενδιαφέροντα άρθρα τρίτων. Θα παρουσιάζονται οι ομορφιές του νησιού με τη μορφή ενός μικρού θεματικού ταξιδιωτικού blog, αλλά και πτυχές της παράδοσης και της ιστορίας του. Θα παρουσιάζει επίσης κομμάτια παράλληλων δραστηριοτήτων μου σε σχέση πάντα με το νησί της Λευκάδας (Λεξικό του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος, Go Lefkas).

Στο "Λευκάδα η πατρίδα μου" φιλοξενήθηκε στο παρελθόν η αρχική μορφή της προσωπική μου έρευνας για το νησί, με το γενικό τίτλο "Αλφαβητάρι της Λευκάδας" που περιλαμβάνει καταγραφή ιστορικών στοιχείων, τοπωνυμίων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος των χωριών, καταγραφή των ναών και των αρχαίων ιερών του, και λαογραφικών και άλλων στοιχείων που σχετίζονται με όλα τα παραπάνω. Σύντομα πλέον θα ξεκινήσει και πάλι η παρουσίαση παλαιότερων και νέων στοιχείων της έρευνας και φυσικά στο κομμάτι αυτό αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη δική σας συμμετοχή.

Η μέχρι τώρα πορεία του συνολικά έχει να παρουσιάσει 123.315 επισκέψεις και 312 άρθρα με δημοφιλέστερα τα παρακάτω:



Με αφορμή την ανανέωσή του θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αναγνώστες του "Λευκάδα η πατρίδα μου" ανά τον κόσμο για την ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια μου και για τα θετικά αλλά και τα αρνητικά τους σχόλια (γιατί πάντα υπάρχουν και αυτά).

Κλείνοντας θα ήθελα επίσης να σας παρουσιάσω και τη σειρά λογοτύπων που καλύπτουν τόσο το ιστολόγιο, όσο και τα social media που το συνοδεύουν, δημιουργίες όπως και η ανανέωσή του, του Νικόλα Καββαδία. Λογότυπα με μια κεντρική ιδέα ιδιαίτερα εμπνευσμένη και απόλυτα ταιριαστή τόσο με τον χαρακτήρα του blog, όσο και με τον δικό μου. Ειδικά αυτό (τα λογότυπα) ήταν έκπληξη ιδιαίτερη για μένα καθώς ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα φανταστεί ότι το ταξίδι μου αυτό στη Λευκάδα θα συνοδευόταν και από γραφιστική αποτύπωση του χαρακτήρα του και μάλιστα τόσο πετυχημένη.

Οφείλω τέλος να ευχαριστήσω θερμά το Νικόλα, για την έμπνευση, τη σκέψη και  το χρόνο που αφιέρωσε και να δεσμευτώ ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των προσδοκιών που ένα τόσο όμορφο δημιούργημα απαιτεί.


Σας καλωσορίζω λοιπόν στο "Λευκάδα η πατρίδα μου" και σας εύχομαι ένα όμορφο ταξίδι, μέσα από αυτό, στο αγαπημένο μας νησί.

 


Όλες τις δημιουργίες του Νικόλα Καββαδία μπορείτε να δείτε στην σελίδα του FNK και στις σελίδες του στο facebook [εδώ] και [εδώ]

Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

4 σχόλια:

  1. Καλοτάξιδο λοιπόν (και στη νέα του μορφή)!
    Ευχή μου να συνέχισει η δημιουργική αυτή ενασχόληση και έκφραση με νέα, δυναμική πνοή σε γνωστά ή και άγνωστα μονοπάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω! Να κι ο ηθικός αυτουργός της ανανέωσης! Σε ευχαριστώ θερμά Νικόλα μου, για τις ευχές σου αλλά και και για όλα όσα πρόσφερες (χρόνος, διάθεση, έμπνευση) για να αναστηλώσεις τούτο δω το παιδικό παιχνίδι μου! Μακάρι να γνωστά και άγνωστα μονοπάτια να ΄χουν ουσία και να είναι γεμάτα εμπερίες!
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Kαλοτάξιδο και από μένα Χρυσούλα μου! Φανατική σου αναγνώστρια που με ταξιδεύεις και μένα σε μέρη γνωστά και άγνωστα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη μου για την στήριξή σου! Μακάρι από δω μέσα να καταφέρω να ξυπνώ τις όμορφες αναμνήσεις σου από το νησί μας!

      Διαγραφή