Καλή χρονιά!

Πάσχα στη Λευκάδα έκανα! Πέρσι!
Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά έχω κάνει μια φορά μόνο ως παιδί, πολύ μικρή, και το μόνο που θυμάμαι είναι μια ξυλόσομπα να καίει και ένα δέντρο κομμένο κι εγώ δεν ξέρω από που, με αυτοσχέδια στολίδια, να στέκει ετοιμόρροπο σε μια γωνιά.




Ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα θα αξιωθώ να περάσω τις γιορτές στο νησί. Κι ας μου λένε ότι είναι ερημιά, κι ας μου λένε ότι κάνει κρύο, ότι το σπίτι δεν είναι για χειμώνα....
Εγώ το ΄χω στο πρόγραμμα και θα ΄ρθω! Του χρόνου.... του παραχρόνου; Δεν ξέρω! Αλλά θα ΄ρθω!


Το "Λευκάδα η πατρίδα μου" είναι ο δικός μου τρόπος να είμαι εκεί! Η ψευδαίσθηση μου!
Ότι, να... τώρα, ανοίγω την πόρτα, μπαίνω στο αυτοκίνητο και σε λίγη ώρα είμαι στον Αη Δονάτο, στο φάρο, στο κάστρο, στον άγιο Νικήτα.
Ότι , να.. τώρα θα περάσω από την Εγκλουβή και θα πιω καφέ στης Υπαπαντής, ή όπως κατεβαίνω από Πλατύστομα να πάρω ένα τηλέφωνο την Ειρήνη ή μήπως μιας κι είμαι εκεί κοντά να ξεσηκώσω κάτι ψυχές να ανέβουν Καρυά; Χμ... άλλη φορά, τώρα θα πάω στο Μαραντοχώρι να χορέψω το χορό της σιωπής μέσα στα ερειπωμένα σπίτια του χωριού, ή μήπως να ψάξω κάνα ξωκκλήσι στη μέση του πουθενά, λογγωμένο και ετοιμόρροπο;


Είναι πολλές οι μεριές που μπορώ να πάω, πολλοί οι άνθρωποι που μπορώ να συναντήσω! Όλα από δω μέσα! Από τις "κακοπαρμένες" φωτογραφίες μου, τα "πάντα κάτι λείπει" κειμενάκια μου!
Το "Λευκάδα η πατρίδα μου" είναι το σπίτι μου!

\

Κι εδώ μαζί του θα αλλάξω χρόνο!
Με την ελπίδα ότι κάποτε θα λέω: μένω στη Λευκάδα, στο σπίτι μου!


Εγώ και το σπίτι μου λοιπόν σας ευχόμαστε μια όμορφη, μια δημιουργική, μια υγιής χρονιά!

Να αγαπάτε και να αγαπιέστε!
Να έχετε τύχη και μυαλό να την αξιοποιήστε!
Να είστε όλοι καλά! Να ζείτε όλοι καλά!


Καλή χρονιά!

Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

4 σχόλια:

  1. Πάλι με συγκίνησες κοριτσάκι. Έχουμε κάνει Πάσχα μαζί, πέρυσι κάναμε Απόκριες ( που ήταν φανταστικά!) καιρός να κάνουμε και Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά. Το ξέρεις ότι όπως είναι η καρδιά μου και η ψυχή μου ανοιχτή για σένα έτσι είναι και το σπίτι μου, άσχετα με όλα τ΄ άλλα. Σε περιμένω λοιπόν όποτε θέλεις και το ξέρεις βέβαια, αλλά σου το ξαναλέω : σ΄αγαπάω χαζό!!!!!! ( άλλωστε σ΄αυτούς που αγαπάμε πρέπει να το λέμε, άσχετα αν δεν το κάνουμε. Κακό του κεφαλιού μας).
    Καλή χρονιά αγαπημένη και πολύτιμη ξαδερφούλα μου...............και μακάρι ο Νέος Χρόνος να μας φέρει και μας λίγη χαρά, επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή