Αύριο Δεκαπενταύγουστος

Αύριο Δεκαπενταύγουστος! Κλείνω ενάμιση μήνα στη αγαπημένη μου Λευκάδα! 

Αν και δεν έκανα ούτε τα μισά από όσα προγραμμάτιζα, αν και δεν μπόρεσα να είμαι κάθε βράδυ στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού που είναι τόσες πολλές, αν και κοιμήθηκα πολύ περισσότερο από όσο θα ήθελα, αν και δεν μπόρεσα να φτάσω στα μυστικά μέρη που ανακάλυψα ότι υπάρχουν, ήταν ένα γεμάτο καλοκαίρι!
Ναι εντάξει, δεν τελείωσε ακόμα! Κάτι θα κερδίσω παραπάνω μέχρι να φύγω, κάποια ομορφιά που θα μου κάνει συντροφιά το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, κάποιες χιλιάδες κακό..παρμένες φωτογραφίες θα μπουν στους άπειρους φακέλους του υπολογιστή μου, για να "ταξιδεύω" μαζί τους, σε κάθε άβολη, δύσκολη ή ακόμα βολική και εύκολη στιγμή!
Αλλά μιας και δεν έχω γράψει τίποτα εδώ μέσα τόσο καιρό, είπα τώρα να γράψω δυο γραμμές να συνοδεύσω τις ευχές για το Πάσχα του καλοκαιριού!
Από Σεπτέμβρη ... Οκτώβρη... όταν το καλοκαίρι θα είναι  πίσω μας και σχεδόν θα έχει γίνει ανάμνηση, θα "ψαρεύω" στα αρχεία μου, τις ανέμελες στιγμές που έζησα (ναι αυτές που καταμεσήμερο, πάλευα στα ανύπαρκτα μονοπάτια με αράχνες, αγκάθια και κοτρώνια...) και θα προσπαθώ να βάζω την "ψαριά" μου σε μικρά κειμενάκια (δεν μπορώ να γράψω και μεγαλύτερα...), για να μην αφήσω τον χειμώνα να φωλιάσει στην ψυχή μου και ελπίζω και στη δική σας ψυχή!
Θα γεμίσω το χειμώνα με καλοκαιρινές στιγμές, έστω και με μια φωτογραφία, θολή και κουνημένη!


Της Παναγίας λοιπόν αύριο!
Αν και δε φημίζομαι για την πίστη μου, ελπίζω η Μητέρα όλων μας, να δώσει την αγάπη και τη ζεστασιά της σε όλον τον κόσμο και ειδικά στους ανθρώπους κάθε ηλικίας, φυλής ή θρησκείας που παλεύουν για όλα αυτά που εμείς οι βολεμένοι θεωρούμε αυτονόητα!
Χρόνια σας πολλά!




Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

2 σχόλια:

  1. Kαλημέρα,βρήκα τυχαία το blog σου και μίλησε στην καρδιά μου.Αν και δεν είμαι από τη Λευκάδα,αυτό το νησί είναι στην καρδιά μου,μάλλον το νιώθω σαν ένα κομμάτι της καρδιάς μου.Με λίγα λόγια τη λατρεύω! Με εκτίμηση,Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή