Τίτλοι αρχής....Τίτλοι τέλους.........

Να λοιπόν τι είναι η ζωή μας..... Μια καθημερινή σειρά στην τηλεόραση, με πολλά πολλά επεισόδια! Άλλα αυτοτελή, αλλά σε συνέχειες...

 Όλα όμως με τίτλους αρχής και τίτλους τέλους! Με την ανάλογη μουσική υπόκρουση, με τα έντονα γράμματα να φεύγουν αργά η γρήγορα από την οθόνη! Με τα ονόματα των πρωταγωνιστών και των κομπάρσων, ίσως και ένα μικρό τρέιλερ να τρέχει στο τέλος... στα προσεχώς... με κενά όμως, μη χαλάσει το σασπένς!

Κωμωδία, δράμα, μιούζικαλ, πρόζα... ανακατεμένα όλα, με ένα σενάριο ελεύθερο μάλλον, που δίνει εναλλακτικές, δυνατότητες επιλογής ή μη επιλογής στους ήρωες της ιστορίας. 
Και κάθε ιστορία είναι τόσο, μα τόσο διαφορετική! Και οι ανατροπές είναι τόσο μα τόσο απρόβλεπτες! Εκεί που λες όλα κινούν ομαλά, για μέρες, για μήνες , για χρόνια...ξαφνικά ένα μικρό ή μεγάλο "κάτι", φέρνει τα ... "ίσα ανάποδα".
Είναι όμως τα "ίσα".... "ίσα";  Βλέπεις πάντα αυτό που "είναι" ή τελικά βλέπεις αυτό που θέλεις; 


Μήπως έχεις στο μυαλό σου μια "στρωμένη" ιστορία, και τον πείθεις ότι αυτή θα ζήσεις, ότι θα ξυπνάς, θα τρέχεις, θα δουλεύεις, θα γυρίζεις, θα κοιμάσαι και αυτό είναι; Ένα καλοκουρντισμένο ρομπότ, ένα στρατιωτάκι, που πάει, κάνει τις αγγαρείες του και επιστρέφει στο θάλαμο του να κοιμηθεί! Ίσως βέβαια τελικά αυτό να είναι και το ιδανικό, ήσυχο, ήρεμο, ελεγχόμενο, ακίνδυνο! Αυτό αρέσει στους πολλούς, να έχουν την ησυχία τους, να έχουν το πρόγραμμα τους, να έχουν τη βάση τους, να ξυπνάνε και να κοιμούνται, χωρίς παραπάνω σκέψεις, χωρίς "αν", χωρίς "μήπως".... Όλα καλά.... 
Κάποιοι τα καταφέρνουν, βρίσκουν ισορροπίες  ή δεν βρίσκουν, απλά τις φαντάζονται, τόσο έντονα σα να ΄ναι αληθινές, ή τέλος πάντων συμβιβάζονται... ό,τι και να κοστίζει αυτό! (Για πόσο;) Ας τους πούμε τυχερούς... ή λογικούς.... ή ό,τι άλλο....

Κάποιοι άλλοι όμως δεν το κάνουν, έχουν τη λανθασμένη ή σωστή άποψη ότι όλα είναι κύκλοι, και ότι αν κάποιος κλείσει, δεν έχει νόημα να επαναληφθεί, να τραβηχτεί ξανά μια γραμμή πάνω από την περίμετρό του! Σωστό; Λάθος; Ποιος μπορεί να σου δώσει την απάντηση; Κανείς άνθρωπος! Μόνο η ίδια η ζωή....αλλά άντε να τη βρεις να της μιλήσεις...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή είναι ωραία... ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ! 


Μη ψάχνεις το σωστό, το λάθος, το λογικό ή το τρελό, μη ψάχνεις τα "πρέπει" τα "δεν πρέπει", απλά από ό,τι σου φέρει μάθε να  επιλέγεις, να κρατάς αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά, μάθε να κρατάς το  όμορφο, μάθε ακόμα και από το πιο άσχημο γεγονός, από το πιο άβολο, από το πιο αρνητικά απρόβλεπτο, να κρατάς αυτό που θα σε πάει μπροστά, και πέτα αυτό που σε κρατάει δεμένο. Μάθε να χρησιμοποιείς την τρέλα, τη λογική, την τύχη ή την ατυχία με τους δικούς σου όρους! Μπορείς, αν κοιτάς μπροστά, αν γυρίζεις την ωραία σου πλάτη στο χτες ... Μπορείς...δοκίμασε το... !


Τίτλοι αρχής λοιπόν....



Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

1 σχόλιο:

  1. Πόσο χαίρομαι για σένα!!!!!!!!!!!!! που συνήλθες, που είσαι μια καινούρια, ξαναγεννημένη Σούλα, φυσικά με μεγάλο κόστος. Τελικά είσαι πολύ ΔΥΝΑΤΗ!!!!!!!!!!!Αντε, καλή συνέχεια σε ότι φέρει η ζωή από δω και πέρα και μακάρι να σου φέρνει μόνο χαρά , όχι άλλη πίκρα και στενοχώρια.Σ΄αγαπάω πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή