Δεσίμι

Δεσίμι.
Η παραλία των παιδικών χρόνων. Ξεκινούσαμε τα μεσημέρια, ντάλα ο ήλιος πάνω μας, με τα πόδια από το Βλυχό. Ένα τσούρμο. Στο δρόμο αναστεναζαν οι συκιές και οι αχλαδιες. Τίποτα δεν αφήναμε. Φάναμε καταιδρωμένα και βουτάγαμε αμέσως. Κάποτε νοικιάζαμε θαλασσιο ποδήλατο και φτάναεμ ως τη σπηλιά. ή κάναμε βουτιές από αυτό στα ανοιχτά.Καθόμασταν μέχρι αργά το απόγευμα, για να φτασουμε ξεθεωμένα στο Βλυχό μόλις νύχτωνε....
Βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του κόλπου του Βλυχού. Νοτιοανατολικά. Τότε, το μόνο που υπήρχε, ήταν ένα κάμπιγκ. Τα τελευταία χρόνια, έχει ξεφυτρώσει και δεύτερο, και ενοικιαζόμενα δωμάτια, και ταβερνάκια...και κόσμος....μικρή παραλία, όπως όλες οι ανατολικές. Οικογενειακή. Παιδάκια, κουβαδάκια, ταπεράκια......! Τώρα πια πηγαίνω νωρίς το πρωί. Τότε έχει ησυχία. Και φεύγω πρίν μαζευτεί ο πανικός!
Πότε περνούσα καλύτερα;;;;;





Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Νηπιαγωγός με καταγωγή από τη Λευκάδα. Εδώ μέσα κάνω πράξη τα ελάττωμα μου: να φωτογραφίζω, να ερευνώ και να γράφω για το νησί μου, σ΄ ένα μείγμα ρομαντισμού και αυστηρού ρεαλισμού... γιατί πάντοτε ακροβατούσα ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.

3 σχόλια:

  1. Η Δεσίμη . Όμορφη παραλία, σε γαληνεύει. Όμως δεν την πρόσεξαν οι ιδιοκτήτες των καμπινγκ και των εστιατορίων. Μια μικρή αγκαλιά που ρίχνουν μέσα της όλα τα απόβλητά τους με μεγάλους σωλήνες , αργά τη νύχτα. Τι κρίμα!!! Ας κάνουν κάτι έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Έχεις δει πόσο βρόμικος είναι ο βυθός της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχω δει δυστυχώς! Στη Λευκάδα πρέπει να διορθωθούν πολλά σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος!Χρειάζεται οργάνωση!

      Διαγραφή
  2. να ξερατε τι αγωνα έχουν ρίξει όλοι αυτοί που έχουν τα καμπινγκ και τα ταβερνάκια για να μην γίνει κατι τετοιο αλλα δυστυχως τα μεγαλα κεφαλια ειναι αλλα και οποιος ειναι απο εκει ξερει σιγουρα ποια εννοω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή